Szorongással élve

Hit-kérdések

Sokszor kaptam már meg másoktól és önmagam felismerései is ezt igazolták: nincs valódi, mélyen gyökerező, elszántsággal párosuló igaz hitem.

Amiben kapaszkodót találnék, amire számíthatnék, ha már önmagamban nem hiszek egyáltalán.

Ezernyi gyógymód, terápiák, vitaminok, gyógykezelések, sport, relaxálás után már teljesen elkeserítőnek tartom a helyzetet.
Hogyan kell hinni valamiben? Azt lehet tanulni?
Most egy könyvet olvasok ( ki tudja hanyadikat) az autoszuggesztioról, megpróbálom elhinni, hogy sikerülhet az agyam átprogramozása,azzal,ha mondogatom magamnak a pozitív gondolatokat.
Kétféle ember van a könyv szerint: az egyiket az érzelmein keresztül lehet meggyőzni a módszer sikerességéről , a másikat, aki racionalista, tudományos oldalról… Hát igazából én úgy érzem "kevert" típus vagyok, mindkét oldalról meg kell győzni, ahhoz,hogy sikerüljön egy icipicit is elgondolkoznom a dolgon ,anélkül, hogy azonnal elutasítanám.
Most ,bár nem sziklaszilárd a megygyőződésem a módszer sikerességéről, megpróbálom… Ártani biztosan nem ártok vele, hiszen azt mát százszor megtapasztaltam, hogy agyunk negatív programozása milyen tuti jól működik. Akkor, ha nem vagyok hülye , el kell fogadnom azt a hipotézist is, hogy a pozitív gondolatok is hasonlóképpen kell hogy beszivárogjanak tudattalanom legrejtettebb zegzugaiba, mégha szándékosan idézem is fel őket.
Most megpróbálok ebben hinni… Sikerülnie kell…
Átfogalmazom máris: Sikerülni fog !!
Le is írom, amit gondolnom kell:

Minden nap minden helyzetben egyre jobban és jobbban vagyok…
Minden nap, minden helyzetben egyre jobban és jobban vagyok….
Sikerülni fog,kicsi naplóm, ugye???

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!